WhatsApp'tan bir dizi yenilik: Karanlık modu artık daha koyu!

WhatsApp'tan bir dizi yenilik: Karanlık modu artık daha koyu!

Dünyada en çok kullanılan anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, temasını güncelleyerek, karanlık modunu daha koyu hale getirdi.

WhatsApp, mobil arayüzünde bir dizi değişikliğe giderek kullanıcı deneyimini geliştirdi. Yapılan yenilikler arasında, arka planda ve göze çarpan değişiklikler bulunuyor. Sohbet filtreleri gibi yeni özelliklerin eklenmesi, kullanıcıların uygulamayı daha etkili bir şekilde kullanmasını sağlıyor. Şirket, bu değişikliklerin uygulamanın işlevselliğini artırdığını ve kullanıcı dostu unsurları koruduğunu vurguluyor. Ayrıca, iOS ve Android sürümlerinin arayüzlerinin daha tutarlı hale getirilmesiyle birlikte kullanıcılar arasında uyum sağlanıyor.

whatsapp-hsww-cover.webp

WhatsApp, yeni bir blog yazısında 35'ten fazla renk paleti arasından seçilen tutarlı yeşil arayüzünü duyurdu. Android için yapılan yenilikler arasında, göz yorgunluğunu azaltmak ve okunabilirliği artırmak için daha yüksek kontrast ve daha koyu tonlara sahip bir karanlık modun getirilmesi bulunuyor.

Ayrıca, WhatsApp simgeleri yuvarlatılmış ve kenarlıklı bir görünüme kavuşturuldu ve bu simgelerle uyumlu yeni animasyonlar ve yeniden tasarlanmış illüstrasyonlar eklendi. Orijinal doodle arka planı da hafifçe yenilendi.

whatsapp-karanlik-mod-bzpg.webp

Tasarım yenilikleri kapsamında, Android kullanıcıları artık WhatsApp'ta alt gezinme çubuğuna sahip. Bu özellik daha önce Mart ayında sunulmuştu. iOS kullanıcıları ise genişletilebilir bir tepsiye sahip yeni bir ek dosya düzeni elde ediyor. Ayrıca, yeni getirilen sohbet filtreleri ile okunmamış mesajlar ve gruplar için ayrı sekmeler de bu yeniden tasarımda yer alıyor.

Daha önceki bir raporda, WhatsApp'ın kullanıcıların uygulama içinde doğrudan fotoğraf çekerken veya video kaydederken farklı yakınlaştırma seçenekleri arasında geçiş yapmalarını sağlayacak yeni bir yakınlaştırma kontrol özelliğini test ettiği öne sürülmüştü.