Xiaomi’den Türkiye pazarına özel hamle

Xiaomi’den Türkiye pazarına özel hamle

Akıllı telefon pazarındaki önemli isimlerden biri olan Xiaomi, Türkiye pazarındaki ürünlerini daha da ucuza satmak için harekete geçti.

Akıllı telefon pazarında oldukça parlak bir grafik çizen Xiaomi, Türkiye pazarındaki fiyatlarını düşürmek için düğmeye bastı.

Hali hazırda ülkemizdeki Xiaomi modellerinin fiyatlarına baktığımızda emsal markalardan çok daha ucuz olduğunu söyleyebiliriz. Fakat bu da Xiaomi için yeterli değil. Kullanıcı dostu bir görüntü çizen Çinli üretici, vergiler yüzünden fiyatı artan modelleri için harekete geçti.

Bilindiği gibi ülkemizde akıllı telefonlardan da aynı otomobillerde olduğu gibi kademeli vergiler alınıyor. Yani bir telefonun vergisiz satış fiyatı ne kadar yüksek olursa bu cihazdan alınan ÖTV de o kadar yüksek oluyor.

xiaomi-kucuk-ekranlara-sicak-bakmiyor163032-0.jpg

Bu bağlamda orta – üst segmente hitap eden Xiaomi modellerinin fiyatı yüksek ÖTV’den ötürü yüksek oluyor. Amaç bu noktada yüksek vergiye tabi olan Xiaomi modellerini bir alt vergi dilimine düşürmek.

Çinli üretici bunun için telefonun asıl satış fiyatını düşürerek, vergi dilimini bir alt kademeye çekmeyi planlıyor.

Yani Xiaomi kullanıcı dostu bir politika ile kendi kar marjından fedakarlık ederek fiyatları düşürmeyi amaçlıyor. Eğer bu strateji hayata geçerse artık orta – üst segmentteki Xiaomi modellerini daha ucuza almamız mümkün olacak.