Yanlışlıkla silinen fotoğraflar kurtarılacak. iPhone kullananların dikkatine

Yanlışlıkla silinen fotoğraflar kurtarılacak. iPhone kullananların dikkatine

iOS 18 güncellemesiyle birlikte iPhone cihazlara eklenecek olan "Kurtarılan Albüm" özelliği, kullanıcıların yanlışlıkla sildikleri fotoğrafları geri getirmelerine olanak tanıyacak. İşte detaylar...

iOS 18 güncellemesi, 10 Haziran'da düzenlenen Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı (WWDC) 2024'te tanıtıldı. Apple, güncelleme ile birlikte birkaç önemli özelliği sergilemiş olsa da, iOS 18 Geliştirici Beta ve yakın zamanda herkese açık beta sürümünün kullanıma sunulmasıyla birlikte, güncellemenin diğer yeni özellikleri keşfedilmeye başlandı.

6311d8124e3fe00b80ca330a.webp

Bu güncellemenin en dikkat çekici özelliklerinden biri, Fotoğraflar uygulamasına eklenen "Kurtarılan Albüm" özelliği. Bu özellik, kullanıcıların yanlışlıkla sildikleri veya kaybettikleri fotoğrafları geri getirmelerine olanak tanıyacak. Kurtarılan albüm, Fotoğraflar uygulamasında Son Silinenler sekmesinin yanında görünecek ve yalnızca cihazda kayıp veya hasar görmüş medya bulunduğunda aktif olacak.

iphone-kullananlar-tehlikede-sakin-bu-mesaja-tiklamayin-hlcs.webp

Özellikle, 9to5Mac'in raporuna göre, Kurtarılan albüm, silinen medyayı sildikten sonra 30 güne kadar koruyan Son Silinenler özelliğinden farklı bir işlev sunabilir. Bu yeni özellik, kullanıcıların önceki sürümlerde sonsuza kadar kaybolabilecek medyaları kurtarmalarına olanak tanıyacak şekilde tasarlanmış gibi görünüyor.

iOS 18 güncellemesiyle birlikte gelen diğer yenilikler arasında iPad için iPadOS 18 ve Mac için macOS Sequoia güncellemelerinin de bu özelliklerle entegre olacağı belirtiliyor.