Yapay zeka üniversite müfredatında

Yapay zeka üniversite müfredatında

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024-2025 güz döneminde bazı üniversitelerin müfredatına yapay zeka dersinin dahil edileceğini duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliğiyle 2024-2025 yılı eğitim güz döneminde bazı üniversitelere yapay zeka derslerinin ekleneceğini açıkladı.

Yapay zekanın teknolojinin geleceğindeki vazgeçilmez yeri, tüm dünyada giderek yaygınlaşıyor. Türkiye de gelişen yapay zeka teknolojilerini kullanmak ve ilerletmek için akademik düzeyde adımlar atıyor.

1671964.jpg

YAPAY ZEKA DERSLERİ YENİ MÜFREDATA EKLENECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, BTK Akademi'nin altyapısının, eğitimlerinin ve derslerinin üniversiteler tarafından kullanılacağını belirtti. Bu ortak çalışmayla, üniversitelerde ihtiyaç duyulan yeni derslerin açılacağını ve bu derslerin hazırlanacağını söyledi.

j.jpg

FERSAH’I YURT DIŞINA SATTI

Uraloğlu, dijital teknolojiler ve yapay zekayla ilgili derslerin üniversitelerin müfredatına dahil edileceğini ve BTK Akademi'den alınan derslerin üniversite dışı kazanımlar olarak öğrencilerin transkriptlerine yansıtılmasının amaçlandığını vurguladı.

Uraloğlu, ilk aşamada, yeni açılan ve bu yıl öğrenci alacak yapay zeka temelli 12 ön lisans programının bazı derslerinin BTK Akademi derslerinden karşılanması üzerine çalışmaların yapıldığını vurguladı. Uygun olabilecek ders eşleştirmeleri için taslak çalışmayı tamamladıklarını duyurdu.

yapay-zeka-ve-makine-ogrenimi-teknolojisi-gelismeleri.jpg