Yaz sıcağının vazgeçilmezi oldu! Serin tutuyor

Yaz sıcağının vazgeçilmezi oldu! Serin tutuyor

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte, ayakları serin tuttuğu için tercih edilen Kahramanmaraş’ın geleneksel yemenisine olan ilgi de arttı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin girişimleriyle 2016 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretli ürünler listesine alınarak tescillenen 'Kahramanmaraş Yemenisi', asırlardır ustaların maharetli ellerinde hazırlanarak dünyanın dört bir yanına gönderiliyor.

aw220971-01.jpg

Bir çift yemeninin hazırlanması, derinin ilmek ilmek işlenmesiyle bir gün sürüyor. Serin tutma özelliği ve sağlık faydaları nedeniyle yaz mevsimlerinde tercih edilen yemeni, her yaştan insan tarafından rağbet görüyor. Fiyatları 800 ila 1000 lira arasında değişen yemeniler, özellikle yaz mevsiminde büyük ilgi görüyor.

aw220971-02.jpg

Yemeni ustası Ali Bilge, "Yemeni baba mesleğim ve 50 yıldır bu mesleğin içindeyim. Bu ürünler yazlık ürünler olup, dana derisinden yapılır ve yaz mevsiminde giyilir. Vücuttaki statik elektriği yere verir, ayaktaki egzama, mantar ve kaşıntı gibi olumsuzlukları yok eder. Terletmez ve ayaklarda koku yapmaz. Herkes giyer, özellikle yaz mevsiminde. Film ve dizi setlerine de gönderiyoruz. Bu ürün Türkiye'nin her yerine gönderiliyor ve giyenler memnun, şikayet yok" dedi.