Yeni Qashqai'nin bir parçasını yapay zeka tasarladı: Nissan yetkilileri açıkladı!

Yeni Qashqai'nin bir parçasını yapay zeka tasarladı: Nissan yetkilileri açıkladı!

Nissan'ın üst düzey yöneticilerinden Matthew Weaver, makyajlı Qashqai'nin tasarımında yapay zekâdan destek aldıklarını açıkladı.

Nissan'ın üst düzey yöneticilerinden ilginç bir açıklama geldi. Şirket yetkilileri, geçtiğimiz ay tanıtılan 2024 model Qashqai'nin ön ızgarasını tasarlarken yapay zekâdan yardım aldıklarını açıkladılar.

Weaver'ın verdiği bilgiye göre, aracın ön ızgara tasarımı sadece estetik bir güncelleme değil, aynı zamanda yapay zekânın da katkısıyla gerçekleşti.

yeni-2024-nissan-qashqai-tanitildi-iste-tasarimi-ve-ozellikleri176412-0.jpg

Yapay zekâ, aracın şık görünümünü sağlamanın yanı sıra aerodinamik yapı ve soğutma sistemlerinin optimize edilmesine de yardımcı oldu. Böylece ortaya çıkan tasarım, oldukça karmaşık bir yapıya sahip oldu.

wgoursown0kjcsm-nsltrq.webp

Nissan, yapay zekâyı sadece tasarım sürecinde değil, aynı zamanda üretim sürecinde de kullanıyor. Friederike Kienitz adlı bir yönetici, yapay zekânın üretim hatalarını önlemeye ve süreci iyileştirmeye yardımcı olduğunu belirtti. Ancak şirket, bu teknolojinin fabrikalarda çalışan personelin geleceğini nasıl etkileyeceğine dair henüz bir açıklama yapmadı.