Yeni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu kimdir?

Yeni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu kimdir?

Görevden af talebi kabul edilen Fahrettin Koca'nın yerine, Cumhurbaşkanı Kararı ile Kemal Memişoğlu atandı. Yeni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu kimdir, nereli ve kaç yaşında... İşte Kemal Memişoğlu'nun biyografisi...

Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden affı kabul edilen Fahrettin Koca'nın yerine Sağlık Bakanlığına Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre, Fahrettin Koca'dan boşalan Sağlık Bakanlığına İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu getirildi.

Bu atama, Anayasa'nın 104 ve 106'ncı maddeleri gereğince yapıldı.

db239a3d-esxyli6xklg8srpe338gr-001.jpeg

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun kim olduğu, mesleki kariyeri ve hayatı, basında yer alan haberlerin ardından merak konusu oldu. Uzun süredir İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak görev yapan Memişoğlu, sağlık camiasında yakından tanınan bir isimdir. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun uzmanlık alanı genel cerrahidir. 2016 yılından beri İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak görev yapan Memişoğlu'nun çok sayıda bilimsel yayını bulunmaktadır. İşte Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun biyografisi...

KEMAL MEMİŞOĞLU KİMDİR?

Yeni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, aslen Rizeli olup, 1966 yılında Trabzon'da doğdu.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1990 yılında mezun olan Memişoğlu, 1995 yılında Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanlığı'nı tamamladı.

kemal-memisoglu-bpia-cover.jpg

1996-1998 yılları arasında SSK Konya Ereğli Hastanesi, PTT Hastanesi ve Bursa Askeri Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yaptı. 1999-2000 yıllarında Miami Üniversitesi Karaciğer ve Gastrointestinal Transplantasyon ünitesinde bulundu ve 2000-2002 yıllarında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı'nda Başasistanlık görevini üstlendi.

2002 yılı sonunda PTT Hastanesi'ne Başhekim olarak atanan Memişoğlu, 2008 yılında Genel Cerrahi Doçenti unvanını aldı.

Beykent Üniversitesi'nde 2007 yılında başladığı Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans eğitimini 2009 yılında tamamladı. 2002-2012 yılları arasında İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi olarak görev yaptı.

saglik-bakanligi-gorevine-getirilen-kemal-17478814-3593-amp.jpg

Kasım 2012'de İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı olarak atanan Prof. Dr. Memişoğlu, Mayıs 2014'te aynı birliğin Genel Sekreteri olarak görev aldı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fatih Sultan Mehmet Sağlık Uygulama Araştırma Merkezi'nde 2016 yılında Genel Cerrahi Öğretim Üyesi olarak Profesör kadrosuna atanan Memişoğlu, Ekim 2016'dan bu yana İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevini başarıyla yürütmektedir.

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.