Yeniden Refah’ta Erdoğan depremi. İstifa etti

Yeniden Refah’ta Erdoğan depremi. İstifa etti

Yeniden Refah Partisi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan kaynaklı istifa, kulisleri hareketlendirdi.

31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde gözlerin üzerine çevrildiği Yeniden Refah Partisi’nde dikkat çeken bir istifa yaşandı.

Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkanvekili Doğan Aydal’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilişkin sözlerine tepki gösteren Balışeyh Belediye Başkanı Hilmi Şen, partisinden istifa etti.

Balışeyh'te Hilmi Şen Mazbatasını aldı - Haber71.Net | Kırıkkale Haber - Son Dakika Kırıkkale Haberleri

“CUMHURBAŞKANIMIZA HAREKETLER NEDENİYLE…”

Yazılı bir açıklama yapan Hilmi Şen, söz konusu istifaya dair şunları söyledi:

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Yeniden Refah Partisi’nden Balışeyh Belediye Başkanı olarak seçildim. Ancak Genel Başkanvekili Doğan Aydal’ın, ‘Erdoğan Anayasayı değiştiremezse başka ülkeye gider, Amerika’ya gider’ şeklindeki ifadeleri çirkin bir şuursuzluk ve saygısızlıktır. Bu sözleri şiddetle kınıyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi süreçlerde milliyetçilik ve milli birlik beraberliğin ön planda olması gerektiği bir dönemde, Türk İslam coğrafyasının lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın yalnız bırakılmasını ve desteklenmemesini yanlış buluyorum. Cumhurbaşkanımıza yönelik parti içerisindeki olumsuz tutum ve hareketler nedeniyle Yeniden Refah Partisi’nden istifa ediyorum.

Yeniden Refah Partili belediye başkanı, partisinden istifa etti

NE DEMİŞTİ?

Halk TV ekranlarına konuk olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Doğan Aydal, “Anayasa değişmezse Erdoğan’ın Amerika’ya gideceğini düşünüyorum” ifadelerini kullanmış, bu sözler tepki toplamıştı.

dogan-aydal-1024x577.png