Yılmaz Özdil kendisine saldıran Özgür Özel'e gazeteci gibi cevap verdi

Yılmaz Özdil kendisine saldıran Özgür Özel'e gazeteci gibi cevap verdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile gazeteci Yılmaz Özdil arasındaki tartışma büyüyor. Özdil yayınladığı video ile Özel’e yanıt verdi.

CHP lideri Özgür Özel’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin yankıları sürüyor.

Ekol TV'de Armağan Çağlayan'ın sorularını yanıtlayan Özel, gazeteci Yılmaz Özdil’in bu görüşme üzerine gösterdiği tepkinin hatırlatılması üzerine şu açıklamayı yapmıştı:

"Kutuplaşma ortamından beslenenler var. Normal siyaset ortamında kendisine yer olmadığını düşünenler var. Mesela bir adam Youtube videosu çekiyor, ağır hakaretler ediyor. Bana hırsı ne? Geçmişte 'Bidon Kafa' diye köşe yazısı yazmış arkadaş, seçimin ertesi günü. Bir yerde sular kesilmiş, 'Hadi bakalım bidon kafalılar, bu iktidarı siz seçtiniz şimdi gidin su sırasına girin' diyor. Ben vaktiyle bunu eleştirmiştim, onun da hırsı bundan. İyi ki de onunla aramda böyle bir açı var.

O, ‘hatamız nerede’ demek yerine, oy vermeyen seçmene ‘bidon kafa’ diyen zihniyet. 47 yıldır ilk kez birinci parti olmamızın sebebi, bu zihniyetten yaşadığımız kopuş. Seçmen dediğin kişi birer insan, işsiz, aç, yoksul, ötekileştirilmiş, yalnız, endişeli. Ona diyorsun ki bu ülkeyi kim yönetsin. Sen ona güven vermediysen, o da sana oy vermediyse bidon kafa olan sensin. Yani, siyasetçinin kendisi. Kafasını duvara vurup nerede yanlış yaptım demesi lazım. Seçmene kafa tutan bir yaklaşımı reddediyorum. Arkadaş, seçmene sövüyor. Bunlar kutuplaşma olmadıkça yaşayamazlar. Sürekli bir kavga ortamı olsun, iki taraf birbiriyle sürekli çatışma halinde olsun biz de bu tarafa mermi satalım... Boşuna endişeleniyorlar, bu içine girdiğimiz süreç ne sorunları çözer, ne tartışmaları bitirir biz ne gidip AK Parti ile koalisyon oluruz. Sen yine de muhalif olursun."

YILMAZ ÖZDİL: SANA BU İFTİRANI YEDİRECEĞİM

CHP lideri Özgür Özel'in açıklamalarına sert tepki gösteren gazeteci Yılmaz Özdil, sosyal medya hesabından paylaştığı ayrı tweetlerde Özel'e yönelik şu ifadeleri kullandı:

"Buket Aydın'ın lideri Özgür Özel, sana bu iftiranı yedireceğim.

'Erken seçim istemiyor, AKP'nin toparlanmasına fırsat tanıyor' dediğim için bana saldıran Özgür Özel, sana bu iftiranı yedireceğim.

Namuslu gazetecilere küfreden trollerin abisi Özgür Özel, sana bu iftiranı yedireceğim.

'Bütün dünyada, birinci parti olmasına rağmen erken seçim istemeyen ilk ve tek genel başkan' dediğim için, 'AKP’nin dört yıl daha iktidarda kalması için özel çaba harcıyor' dediğim için bana saldıran özgür özel, bu iftiranı sana yedireceğim.

Bana milletvekiliyken yıllarca 'Yılmaz abi' diyen Özgür Özel, şimdi niye çıkıp iftira attığını -gözlüğünü çıkardın ama- gözüne sokacağım."

yilmaz-ozdil-paylasimlar-ozgur-ozel.webp

Bu açıklamalar üzerine kendi Youtube kanalında video yayınlayan Yılmaz Özdil, Özgür Özel’e yanıt verdi.

“AÇIK AÇIK İFTİRA ATIYOR”

Özdil, şu açıklamalara yer verdi:

“Mesela bir adam YouTube videosu çekiyor, ağır hakaretler ediyor. Bana hırsı ne? Geçmişte bidon kafa diye bir köşe yazısı yazmıştı bu arkadaş. Seçimin ertesi günü bir yerde sular kesilmiş, hadi bakalım bidon kafalılar bu iktidarı siz iniz şimdi gidin su sırasına girin

Diyor. Ben bunu eleştirmiştim, onun da hırsı bundan diyor. Yani ben böyle bir yazı yazmışım o da beni eleştirmiş, ben de bu yüzden Özgür Özel'e gıcık olmuşum, iyi ki onunla aramda böyle bir açı var diyor. O oy alamayınca ‘Hatamız nerede?’ demek yerine oy vermeyen seçmene bidon kafa diyen zihniyet diyor, benim siyasi partim var herhalde zaten bu partinin 47 yıl sonra birinci parti olmasının sebebi işte bu zihniyetten kopması diyor. Seçmene kafa tutan bir yaklaşımı reddediyorum, bunlar kutuplaşma olmasa yaşayamazlar diyor kelimesi kelimesine böyle diyor kimin için diyor. Bunları benim için bidon kafa, bana söz hakkı vermiyorlar ama benim arkamdan işte böyle atıp tutuyorlar.

Özgür Özel açık açık iftira atıyor. AKP'ye oy veren seçmene bunu söylediğimi İddia ediyor kesinlikle yalan, kesinlikle iftira niye yalan olduğunu. Niye iftira olduğunu belgeleriyle kanıtlayacağım ikincisi bu yazıyı seçimin ertesi günü yazdığımı söylüyor.

Kesinlikle doğru değil yazının tarihi doğru olmadığı gibi zaten o hadisenin seçimle filan alakası yok o bahsettiği haber BBC’de haber oldu BBC’de CNN International'da haber oldu. Ben onları yazdım belgeleriyle kanıtlayacağım, üçüncüsü CHP'ye ağır hakaretler ettiğimi söylüyor. Kesinlikle doğru değil 42 yıldır beni takip edenler bilir. Ben CHP'liyim Özgür Özel'den çok önce CHP'li benim sülalem Kuvayı milliyeci kardeşim üstelik 42 yıldır bu mesleği yapıyorum. Beni mahkemeye veren bir tane bile CHP'li zaten yok ama benim hakkımda suç duyurusunda bulunan CHP'li bili yok Asıl ben CHP'li olduğum için CHP'yi savunduğum için defalarca öbür partiler tarafından mahkemeye verildim bunu herkes biliyor. CHP'yi savunduğum için hapis cezası aldım milyonlarca liralık para cezası aldım bunu herkes biliyor dördüncüsü Ben vaktiyle o yazı nedeniyle nunu eleştirmiş onun hırsı bundan diyor. Kesinlikle doğru değil hatta kesinlikle yalan neden doğru olmadığını belgesiyle

Kanıtlayacağım. Bu partinin 47 yıl sonra 1.ci parti olmasının sebebi bu zihniyetten kopması diyor hâlbuki ya bu partinin 47 yıl sonra birinci parti olmasını sağlayan belediye Başkanlığının bana teşekkür mesajları var…”