Yozgat Belediyesi dikkat çeken müze hamlesi

Yozgat Belediyesi dikkat çeken müze hamlesi

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan şehirdeki tarihi konakların restore çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, eski askerlik şube binasını kent müzesine dönüştüreceklerini ve basın müzesi kuracaklarını da duyurdu.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, kentteki tarihi konakların restore çalışmalarının devam ettiğini ve eski askerlik şube binasının kent müzesine dönüştürüleceğini açıkladı. Ayrıca kentte bir basın müzesi kurulması planlanıyor.

TARİHİ KONAKLAR TURİZME KAZANDIRILACAK

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat evleri olarak bilinen tarihi konakların restore edilerek turizme kazandırılması amacıyla çalışmalara başlandığını duyurdu. Arslan, "İstanbulluoğlu Mahallesi'nin üst kısımlarında Yozgat evlerinden oluşan bir tarihi doku oluşturup bir sokak ortaya çıkartmak istiyoruz. Daha önce 10'un üzerinde konak restore edildi. Şimdi ise 2. Karslıoğlu Konağı'nın restorasyon projesini ihaleye hazırlıyoruz. Bu dönemdeki önceliğimiz eski yapıları restore etmek olacak. Belediyenin elinde şu anda 30'a yakın eski ev ve konak var. Kamulaştırması tamamlanmış bu yapıları hızla restore etmeyi planlıyoruz" dedi.

ESKİ ASKERLİK ŞUBESİ KENT MÜZESİ OLACAK

Eski askerlik şube binasının kent müzesine dönüştürüleceğini belirten Arslan, "Milli Saraylar'dan kent müzesi olarak kullanılmak üzere belediyemize tahsis edilen eski askerlik şubesini amacı doğrultusunda kullanmak istiyoruz. Kent müzeleri, şehrin geçmişini anlatmak ve tanıtmak açısından son derece önemli yapılardır. Yozgat'ı bir kent müzesiyle tanıştıracağız. Restorasyonu tamamlanmak üzere olan Yanan Hamamı da sosyal ve kültürel amaçlı kullanmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

BASIN MÜZESİ KURULACAK

Yozgat'ta basın müzesi kurulması için çalışmalar başlatılacağını açıklayan Arslan, "Yozgat'ın yakın tarihi geçmişini bir araya toplayarak kentin geçmişine ışık tutacak bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. Basın müzesini çok önemsiyorum çünkü yerel basınımızın elinde çok değerli materyaller var. Yozgat'ın geçmişini, tarihini ve kültürünü yansıtma açısından bu materyallerin heba olmaması lazım. Hem basılı malzemenin hem de kullanılan basılı olmayan malzemenin bir müze ortamında sergilenmesi Yozgat için çok önemli. Kent Park'ta nikah dairesinden boşalacak mekanı basın müzesi olarak değerlendirmeyi planlıyoruz" ifadelerine yer verdi.