Yunus Emre Enstitüsü küresel faaliyetlerini sürdürüyor

Yunus Emre Enstitüsü küresel faaliyetlerini sürdürüyor

Doha Yunus Emre Enstitüsü, Katar’da faaliyet göstererek Türkiye’nin kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla gerçekleştirdiği etkinliklerle, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine önemli katkılar sağlamakta. Bu enstitü, Katar’ın kültürel ilişkilerine katkıda bulunan kuruluşlar arasında yer alıyor.

Katar Müzeleri tarafından 2012 yılında başlatılan ‘Kültür Yılları’ programı, Katar ile dünyanın dört bir yanındaki ülkeler ve halklar arasında kültürel köprüler kurmayı ve iş birliğini geliştirmeyi hedefliyor. Katar Ulusal Kültür Yılları Komitesi Genel Sekreteri Sara Ahmed Al-Mohannadi, ‘Kültür Yılları’ programının Katar ile diğer ülkeler arasında medeniyetler arası köprüler kurmak ve ilişkileri geliştirmek amacıyla başlatıldığını belirtti ve Türkiye ile de güçlü kültürel ortaklıklar kurulduğunu ifade etti.

Doha Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Uysal, “2015 yılında Katar Müzeleri tarafından ‘Türkiye-Katar Kültür Yılı’ ilan edilmesi, iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin güçlenmesinde önemli bir mihenk taşı oldu. Bu yılın en değerli sonuçlarından biri, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile Doha’da bir Yunus Emre Enstitüsünün açılmasıydı. Bu merkez, 2015 yılından bu yana Türk kültürünü ve Türkçeyi tanıtma misyonunu üstlenerek iki kardeş ülke arasındaki kültürel iş birliği için bir köprü hâline geldi” dedi.

Yunus Emre Enstitüsü, farklı kıtalardaki temsilcilikleri aracılığıyla Türk dilini, kültürünü ve sanatını tanıtmak amacıyla çeşitli alanlarda faaliyetler düzenleyerek, Türkiye’yi etkili bir şekilde tanıtıyor ve Türkiye ile diğer ülkeler arasındaki kültürel ilişkileri geliştiriyor.