Zonguldak’ta Türk Mutfağı Haftası’nda yöresel ürünler tanıtıldı

Zonguldak’ta Türk Mutfağı Haftası’nda yöresel ürünler tanıtıldı

Zonguldak'ta Türk Mutfağı Haftası kapsamında bir alışveriş merkezinde düzenlenen programda yöresel lezzetler ve el emeği ürünler tanıtıldı.

Cumhurbaşkanlığı ve Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle kutlanan Türk Mutfağı Haftası, Zonguldak'ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu etkinlikler kapsamında bir alışveriş merkezinde düzenlenen programın açılışı gerçekleştirildi.

Açılış kurdelesini Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz ve Ticaret Sanayi Odası Başkanı Metin Demir birlikte kestiler. Vali Hacıbektaşoğlu ve protokol üyeleri, stantlardaki yöresel lezzetleri tadarak el emeği ürünleri incelediler.

Etkinlik sonrasında açıklamalarda bulunan Vali Osman Hacıbektaşoğlu, "Emine Erdoğan'ın himayelerinde Kültür Bakanlığımız ve Turizmi Geliştirme Ajansı tarafından Türkiye'de ve yurt dışı temsilciliklerde Türk Mutfağı Haftası düzenleniyor. Biz de ilimizde her yıl bu haftayı kutluyoruz. İlimizin coğrafi işaret tescilli tatlılarını ve değerlerini hem yerel halka hem de misafirlerimize sunuyoruz. Türkiye, turizm alanında büyük ilerlemeler kaydetti. Turizmin çeşitlenmesi ve özellikle gastronomi turizminin ön plana çıkması, sektöre ayrı bir değer kattı. Hem dış hem de iç turizme büyük bir ivme kazandırdı. Biz de Zonguldak'ın tatlılarını, kömecimizi, beyaz baklavamızı, Çaycuma manda yoğurdumuzu ve balıklarımızı misafirlerimize sunmak istiyoruz. Tüm turizm sektörü bir araya gelerek Türk Mutfağı Haftası etkinliklerini düzenledi. Biz de bu tatlıları hem görecek hem de tadacağız. Emek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.