ZonŞef yarışmasında hünerlerini sergilediler

ZonŞef yarışmasında hünerlerini sergilediler

Zonguldak Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen ZonŞef yarışması, şehrin yöresel lezzetlerini ortaya çıkarmak için bir platform sundu.

Zonguldak'ın 100. yıl dönümü ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında gerçekleştirilen Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen bu yarışma, Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel tarafından duyuruldu.

Yüksel, yarışmanın Zonguldak'ın zengin yöresel mutfağını genç kuşaklara tanıtmayı ve onları bu lezzetleri hazırlamaya teşvik etmeyi amaçladığını belirtti. Yarışmanın ön elemelerinin 7 ilçede ve merkezde gerçekleştirildiğini aktaran Yüksel, "Zonguldak'ın 100. yıl dönümü ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında, gençlerimize Zonguldak'ın yöresel yemeklerini ve lezzetlerini tanıtmak amacıyla bu yarışmayı düzenledik. Bugün ise finalleri gerçekleştiriyoruz. Umarım başarılı bir etkinlik olmuştur. Bundan sonra da bu tür yarışmaları geleneksel hale getirerek devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.

Yarışmacılar, zılbıt, oğmaç ve tirit gibi yöresel lezzetleri hazırlayarak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nden oluşan jüri önünde becerilerini sergiledi.