160 bin liralık bilinçsizlik! Keyifçilikleri pahalıya patladı

160 bin liralık bilinçsizlik! Keyifçilikleri pahalıya patladı

Bolu’da bir parkta alkol aldıktan sonra çöplerini alanda bırakanlar için Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan harekete geçti.

160 bin liralık bilinçsizlik

Küçük Sanayi Sitesi'nde bulunan bir parkta kimliği belirsiz kişilerin gece boyunca parkta alkol alıp çöplerini bıraktığı, sabah saatlerinde iş yerlerine gelen esnaf tarafından fark edildi. Esnafların durumu Bolu Belediyesi'ne bildirmesi üzerine olay yerine zabıta ve temizlik ekipleri sevk edildi.

Parkta alkol alıp çöpleri bırakan 4 kişiye 160 bin TL ceza ve suç duyurusu - Resim: 3

Olay yerine gelen Bolu Belediyesi Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, parkta masa ve kamelyaların üzerinde alkol şişeleri, bardaklar, tabaklar ve çöplerle dolu bir manzarayla karşılaştı. Durumu tutanak altına alan ekipler, ardından parkın temizliğini gerçekleştirdi.

Parkta alkol alıp çöpleri bırakan 4 kişiye 160 bin TL ceza ve suç duyurusu - Resim: 2

4 KİŞİYE 160 BİN TL CEZA

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bir parkta gece boyunca alkol alarak çöplerini masa üzerinde bırakan 4 kişiye 160 bin TL ceza kesildiğini duyurdu. Ayrıca, olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi.

Bolu Belediyesi, olayın ardından hem idari ceza uygularken hem de adli süreç başlatmak üzere savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Parkta alkol alıp çöpleri bırakan 4 kişiye 160 bin TL ceza ve suç duyurusu - Resim: 1

“SONU HAPİSHANEDE BİTECEK BENDEN UYARMASI”

Özcan, “Sanayi bölgesindeki yeşil alanımızda dört tane insan demeyeyim; yaratık, oturup sabaha kadar içmişler ve o şekilde de bırakıp kalkmışlar. Bu dört kişiyi tespit ettik ve ayrı ayrı 39 bin 797 TL idari para cezasını bugün itibariyle gönderiyoruz. Ayrıca kendileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına da suç duyurusunda bulunacağız. Türk Ceza Kanunu’nun 181. Maddesinin 1. Fıkrası çevreyi kasıtlı olarak kirletenlere 2 yıla kadar hapis cezası verilir diyor. Siz kirletmeye devam ederseniz işin sonu hapishanede bitecek. Benden uyarması” ifadelerini kullandı.