Bedava ilaç! Faydası say say bitmiyor! Herkes avuç avuç topluyor

Bedava ilaç! Faydası say say bitmiyor! Herkes avuç avuç topluyor

Dağ eteklerinde yetişen bu meyve hem şifa veriyor hem de çay olarak tüketebiliyor. İşte doğal şifa kaynağı meyvenin faydaları…

Bedava ilaç! Faydası say say bitmiyor

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde doğada kendiliğinden yetişen kuşburnu meyvesini toplama sezonu başladı.

Dağ eteklerinde ve dere kenarlarında yetişen bu şifa deposu meyve, yöre halkı tarafından kışa hazırlık amacıyla özenle toplanıyor.

Dikenli dallar arasından büyük bir çaba ile toplanan kuşburnu, C vitamini açısından zengin olduğu için marmelat, reçel ve çay yapımında kullanılıyor.

Kuşburnu zorlu arazilerde toplanmaya başlandı - GENEL - Erzurum Pusula Gazetesi - Son Dakika Erzurum Haberleri Güncel Haberler

ALTERNATİF TIPTA DA BÜYÜK ÖNEME SAHİP

Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için sıklıkla tüketilen kuşburnu, alternatif tıpta da önemli bir yer tutuyor. Özellikle öksürük ve gribal enfeksiyonlara karşı doğal bir koruyucu olarak biliniyor.

Kuşburnu Nedir ve Faydaları Nelerdir? - Toros Dağı Bal

FAYDALARI NELER?

Anadolu’nun dört bir yanında halk tarafından büyük bir ilgiyle toplanan kuşburnu meyvesi, Eylül ve Ekim aylarında meyve verir bu dönemde toplanır. Kuşburnu çay olarak tüketilmesinin yanı sıra komposto, reçel, şerbet, ezme ve pekmez gibi birçok farklı ürüne de dönüşür.

Kuşburnu, içeriğindeki yüksek C vitamini, tanen, pektin, karoten ve çeşitli meyve asitleri ile sağlık açısından büyük faydalar sunar.

????‍⚕️ Kuşburnu Marmelatı Faydaları Nelerdir?

Bu meyve, likopen açısından da zengin. Likopen, vücudu serbest radikallere karşı koruyan güçlü bir antioksidandır. Domateste de bulunan bu bileşen, vücutta koruma sağlar ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Kuşburnu, soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıkların tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda, mide ve bağırsak rahatsızlıklarına karşı da şifa kaynağıdır. Gastrit, ülser gibi mide sorunlarına iyi gelirken, enfeksiyonların oluşumunu engelleyerek sindirim sistemine destek olur.

Kuşburnunun Faydaları Nelerdir? - Altun Blog

Kuşburnunun faydaları arasında kalp ve damar sağlığı üzerinde olan olumlu etkiler de dikkat çekiyor. Yüksek C vitamini içeriği, damar yapısını korur ve kan basıncını düzenler. Kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olarak kalp damar hastalıklarının önlenmesine katkı sağlar.

Kuşburnu, insülin duyarlılığını artırma özelliği sayesinde kan şekerini düzenler. Tip 2 diyabetin gelişimini önlerken, mevcut diyabet hastalarında kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur. Ayrıca, demir emilimini artırarak kansızlık problemlerine de çözüm sunar.