Şanlıurfa Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Fatih Erbakan'a resti çekti

Şanlıurfa Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Fatih Erbakan'a resti çekti

Yeniden Refah Partisi’nin AKP’den aldığı Şanlıurfa Belediyesi, Genel Başkan Fatih Erbakan’ı hiçe saydı.

AKP’nin Hayvanları Koruma Kanunu adı altında hazırladığı yasa taslağı Meclis’e sunulmaya hazırlanırken, detaylarını öğrenen kamuoyu ayağa kalktı.

Taslağa göre, 30 gün içinde sahiplenilmeyen köpekler, iğne ile ilaç verilerek uyutulacak. Uyutulan köpeklerden boşalan barınaklara alınacak yeni hayvanlar için de aynı süreç uygulanacak.

Başıboş köpek - Vikipedi

Sokak hayvanlarına ilişkin hazırlanan taslağa tepki gösteren isimler arasında İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu, Yeniden Refah Genel Başkanı Fatih Erbakan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu yer aldı.

İstanbul'da AK Parti'ye destek için ne istediler:... | Rudaw.net

Bu isimler arasında en dikkat çekeni ise Yeniden Refah Genel Başkanı Fatih Erbakan oldu. Cumhurbaşkanlık Seçimleri’nde Erdoğan’a desteğini açıklayan Erbakan, AKP ile bu kararda ters düştü.

Fatih Erbakan: Amerika'ya bir rest çekelim, İncirlik ve Kürecik Radar Üssü'nü kapatalım

ERBAKAN, AKP’YE REST ÇEKTİ

Erbakan, sokak köpeklerinin uyutulmasıyla ilgili çalışmalarından dolayı AKP’ye şu sözlerle rest çekti: Cenabıallah'ın verdiği bir canı ancak Cenabıallah alabilir. O bir insan da olsa, hayvan da olsa böyledir. Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına kesinlikle Yeniden Refah Partisi olarak karşıyız. Bu inancımıza da uygun olmayan bir davranıştır.

Şanlıurfa'nın ilçesinde başıboş hayvanlar için harekete geçildi

ŞANLIURFA BELEDİYESİ ERBAKAN’I YOK SAYDI

Siyaset dünyasını şaşırtan restin hemen ardından Yeniden Refah Partisi’nin AKP’den aldığı Mehmet Kasım Gülpınar’ın Belediye Başkanı olduğu Şanlıurfa Belediyesi’nde yaşananlar dikkat çekti.

ERBAKAN KARŞI ÇIKTI AMA BELEDİYE TOPLADI

Erbakan’ın sokak hayvanlarının uyutulmasına karşı çıktığı kentte, sokak köpekleri yine Erbakan’ın partisinin kazandığı belediye tarafından birer birer toplanmaya başladı.

AKP’nin hazırladığı taslak henüz onaylanmamışken, yapılan bu uygulama “Bu ne perhiz bu ne lahana” dedirtti.

Picture background

BAŞKAN SESSİZ KALDI

Mehmet Kasım Gülpınar ise söz konusu hayvanların toplatılmasına ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı, toplama işlemi devam etti. Şanlıurfa’da sokaklardaki köpeklerin kaybolduğunu, nereye gittiğinin bilgisinin bulunmadığını belirten hayvanseverler ise sokaklarda durumu protesto etti.

Şanlıurfa'da hayvanseverleri ayağa kaldıran görüntüler

Kent bu kez de kuduz vakası gündem oldu. Şanlıurfa’da bir kişiyi ısıran köpeğin kuduz olduğunun tespit edilmesinin ardından Batıkent ile Payamlı mahallelerinde karantina başlatıldı.

BELEDİYE KENDİSİ SAVUNDU

Şanlıurfa Belediyesi, gündeme oturan olayın ardından yaptığı açıklamada “Haliliye ilçesi Bakımlı mahallemizde yer alan Şanlıurfa Hayvan Rehabilitasyon Merkezimiz hayvanların akıbetini merak eden tüm hayvanseverlerin ziyaretine açıktır” diyerek kendini savundu.

İlgili Haberler