Beşiktaş'ın önümüzdeki sezon ne yapması gerekiyor? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı

Beşiktaş'ın önümüzdeki sezon ne yapması gerekiyor? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı

Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Beşiktaş, sahasında Hatayspor ile 2-2 berabere kaldı. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

BEŞİKTAŞ'IN ÖNÜMÜZDEKİ SEZON NE YAPMASI GEREKİYOR?

Beşiktaş 2 hafta önce Volkan Demirel'i kovarak Özhan Pulat'ı Teknik Direktörlüğe getiren düşme hattındaki Hatayspor'u ağırladı..

Siyah-beyazlılarda kalede Ersin Destanoğlu forma giyerken, Necip Uysal'ın yerine Tayyip Talha Sanuç stoper olarak görev yaptı.. arken; orta saha kurgusu Mohamed Al-Musrati, Demir Ege Tıknaz ve Alex Oxlade-Chamberlain'den oluştu...

Hücum hattındaysa Milot Rashica, Semih Kılıçsoy ve Cenk Tosun yer alırken; Gedson Fernandes, Salih Uçan, Ernest Muci ve Vincent Aboubakar yedek soyundu..

Jackson Muleka, Rachid Ghezzal, Bakhtiyor Zaynutdinov, Daniel Amartey, Amir Hadziahmetovic, Tayfur Bingöl ve Ante Rebic kadroda yoktu...

Konuk Hatayspor'daysa takımın banko ismi kaleci Erde Kardeşler'in yanı sıra, Rayane Aabid, Giorgi Aburjania, Nikola Maksimovic, Faouzi Ghoulam, Doğukan Sinik, Rigoberto Rivas, Halil Dervişoğlu ve Berke Önde kadroda yer almadı..

Kaleyi Arnavut asıllı Kosovalı file bekçisi Visar Bekaj korurken, sol bek olarak Cemali Sertel, orta saha kurgusunda Massanga Matondo, Mehdi Bodjemaa ve Fisayo Dele-Bashiru forma giydi..

Kanatlarda Joelson Fernandes ile Rui Pedro yer alırken, santrfor bölgesinde Carlos Strandberg sahadaydı..

Ara transferde Metz'e geri gönderilen Kamerunlu hücum oyuncusu Didier Lamkel Ze ve orta sahanın beyni Rayane Aabid'in yoklukları Hatayspor'da çok aranırken, İstanbul'da daha önce yaptıkları sürprizi acaba tekrarlayabilecekler miydi?..

Maça hızlı başlayan Hatayspor oldu... İlk dakikalarda arka direkte kafa vuruşunu auta gönderen Massanga Matondo, 28'de Rui Pedro'nun köşe vuruşunda hemen hemen aynı bölgeden rakibi Semih Kılıçsoy'dan önce kafayı vurdu ve konuk ekibi 1-0 öne geçirdi..

Hatayspor'un golünde Kongolu ön libero Massanga Matondo'yu savunmak Beşiktaş'ın golcüsü Semih Kılıçsoy'un işi miydi tartışılır...

Omar Colley ve Arthur Masuaku o fizikleriyle kale alanında neredeydi anlamak zor..

Golden sonra Beşiktaş'ta ceza sahası dışından Alex Oxlade Chamberlain'in vuruşunu kaleci Visar Bekaj kurtarırken, dönen topta Demir Ege Tıknaz'ın vuruşunu gol çizgisinden Hatayspor'un Kamerunlu stoperi Guy-Marcelin Kilama çıkarınca siyah-beyazlılar mutlak beraberlik şansını kullanamadı..

İlk yarının son bölümünde Cenk Tosun ve Omar Colley kaleyi bulamayınca Hatayspor İstanbul'da Beşiktaş karşısında soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti..

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe ikinci yarıya gol pozisyonlarında imzaları olan Demir Ege Tıknaz ve Alex Oxlade-Chamberlain'ı kenara alarak Gedson Fernandes ile Salih Uçan'ı sahaya sürdü..

Bu değişiklikler Beşiktaş'a beraberlik golünü getirdi.. Semih Kılıçsoy'un topuk pasında hafif sol çaprazda topla buluşan Gedson Fernandes, sağ tarafına doğru rakibi Massanga Matongo'dan kurtularak ceza sahası dışından çok sert vurdu.. Kaleci Visar Bekaj'ın sağından Hatayspor filelerine giden meşin yuvarlak KARTAL'a 1-1'lik üstünlüğü getirdi..

Gol sonrası Hatayspor Teknik Direktörü Özhan Pulat; Mehdi Boudjemaa'nın yerine Görkem Sağlam'ı oyuna alırken, ev sahibi Beşiktaş'ta Gedson Fernandes'in yine ceza sahası dışından denemesi kalesi Visar Bekaj'da kaldı.

Konuk Hatayspor ani atakta golü buldu.. Massanga Matondo'nun sol tarafa bıraktığı topta Tayyip Talha Sanuç'un ofsaytı bozmasından faydalanan Carlos Strandberg, içeri çevirdi... Kale ağzında rakibi Arthur Masuaku'nun yanından ayak koyan Fisayo Dele-Bashiru Dolmabahçe'de Hatayspor'u Beşiktaş karşısında 2-1 öne geçirdi..

Gol sırasında Beşiktaşlı Omar Colley'in rakibi Carlos Strandberg'e gitmeyip ellerini arkasında bağlaması komediydi..

Beşiktaş'ta Mohamed Al-Musrati'nin yerine Ernest Muci oyuna girerken; Salih Uçan'ın vuruşu az farkla auta gitti..

Konuk Hatayspor'daysa Carlos Strandberg ve Rui Pedro'nun yerlerine Renat Dadashov ile Armin Hodzic oyuna girerken, ev sahibi Beşiktaş'taysa Vincent Aboubakar Semih Kılıçsoy'un yerine sahadaydı...

Joelson Fernandes'in sol çaprazdan sert şutunu Beşiktaş kalecisi Ersin Destanoğlu kurtarırken, Gine asıllı Portekizli yıldız pozisyon sonrası yerini Kerim Alıcı'ya bıraktı...

Beşiktaş'ta Milot Rashica'nın yerine genç Mustafa Hekimoğlu oyuna girerken Cenk Tosun'un kafa vuruşu az farkla auta gidince siyah-beyazlılar mutlak beraberlik fırsatından sonuç alamadı..

Salih Uçan ve Omar Colley'in 2 vuruşunu Hatayspor file bekçisi Visar Bekaj kalesinde devleşirken; pozisyon sırasında VAR'daki Gustavo Correia'nın uyarısıyla monitöre giden hakem Cihan Aydın, Hataysporlu Kamil Ahmet Çörekçi'nin Salih Uçan'a ceza sahası içinde yaptığı harekete "PENALTI" dedi... Topun başına geçen Vincent Aboubakar maçın skorunu 2-2 olarak ilan ederken; Beşiktaş 2 puan daha kaybetti..

Hatayspor ise ligde kalma şansını son haftaya bıraktı..

Teknik Direktör Özhan Pulat'ın ilk yarıda sahanın en iyisi olan Mehdi Boudjemaa'yı kenara almasını anlamadım...

Yine aynı şekilde ikinci yarıda santrfor hattını Carlos Strandberg ve Renat Dadashov'dan oluşturabilirdi..

Rui Pedro'nun da oyundan çıkması bence gereksizdi..

Massanga Matondo ve Guy-Marcelin Kilama mükemmel oynadılar..

Takımın en zayıf halkalarından geçmişte Eskişehirspor, Bucaspor ve Kayserispor'un küme düşen kadrolarında yer alan Kamil Ahmet Çörekçi, bu sezon da aynı kaderi Hatayspor'la yaşayacak gibi gözüküyor..

Beraberliği zor kurtaran Beşiktaş'taysa Başkan Hasan Arat ve saz arkadaşları sezon sonu bu kadronun çok üzerinde bir takım kurmalılar..

Kaleci Ersin Destanoğlu, Omar Colley, Arthur Masuaku ve Milot Rashica performanslarının çok altında kaldılar..

Hele ki kaleci Ersin Destanoğlu'na bir çift sözüm var..

Hesapta Milli Takım'ın kalecisisin...

Köşe vuruşu kullanılırken direklere 2 adam koymak hiç aklına gelmiyor mu?

Hala yan toplarda "git-gel" yapılmayacağını öğrenemedin mi?

Hatayspor'un gollerinde Omar Colley'in sorumsuzlukları; Arthur Masuaku'nun adamını takip etmeyişi, Tayyip Talha Sanuç'un da ikinci golde ofsaytı bozması rol oynadı..

Teknik Sorumlu Serdar Topraktepe acaba hücuma katlı anlamında stoper Joe Worrall'ı değerlendiremez miydi soru işareti..

Sonuç olarak Beşiktaş'a beraberliği oyuna giren Gedson Fernandes, Vincent Aboubakar ve Salih Uçan getirirken Hatayspor'un da kümede kalabilme sevincini kursaklarında bıraktılar...

Her iki takıma da kalan maçlarında başarılar diliyorum..

İlgili Haberler