Deniz Uğur Reha Muhtar'a nafaka ödeyecek! Velayet savaşları sürüyor

Deniz Uğur Reha Muhtar'a nafaka ödeyecek! Velayet savaşları sürüyor

Reha Muhtar, çocuklarının annesi oyuncu Deniz Uğur'a karşı velayet davasını kazandı. Mahkeme, Uğur'un velayeti Reha Muhtar'da olan oğulları için nafaka ödemesine karar verdi.

Ünlü isimler arasındaki velayet davaları sık sık haberlere konu oluyor. Bu sefer, emsal niteliğinde bir dava sonuçlandı. Oyuncu Deniz Uğur ile Reha Muhtar, 2010 yılında boşandıktan sonra velayet konusunda bir anlaşmazlık yaşadılar.

666153625da20615-w1200xh677.webp

KIZINA ŞİDDET UYGULADI İDDİASI

Uğur, 15 yaşındaki kızına şiddet uyguladığı iddiasıyla eski eşine karşı velayet davası açtı. Mahkeme, kızları Mina'nın velayetini Deniz Uğur'a, oğulları Poyraz'ın velayetini ise Reha Muhtar'a verdi. Uzun süredir devam eden davada, İstanbul Aile Mahkemesi çiftin savunmalarını dinledikten sonra nihai kararını açıkladı.

66615377425f5220-w1200xh1222.webp

AYLIK 7 BİN 500 NAFAKA ÖDEYECEK

Mahkeme, Deniz Uğur'un, oğlu Poyraz için Reha Muhtar'a aylık 7 bin 500 lira nafaka ödemesine hükmetti. Bu karar, emsal teşkil edecek nitelikte olup, kısa sürede kamuoyunun dikkatini çekti.

REHA MUHTAR KİMDİR

80'li yılların sonunda TRT'nin Atina muhabiri olarak tanınan Reha Muhtar, 90'lı yıllarda Show TV'de sunduğu ana haber bülteni ve tartışma programı "Ateş Hattı" ile izleyicilerin belleğine kazındı. Özel yaşamında pek çok ünlü isimle anılan Muhtar'ın ikiz çocukları ve manevi bir kızı bulunuyor. İşte, Reha Muhtar'ın hikayesi...

ekran-goruntusu-2024-06-06-091317.webp

Sunduğu programlarda kullandığı "Acı var mı acı", "Her nerde yaşıyor ve yaşatılıyorsan" gibi sözlerle fenomen haline geldi.

GAZETECİLİĞİ KENDİSİ TERCİH ETTİ

2014 yılında verdiği bir röportajda, ailesinin eczacı, doktor ya da akademisyen olmasını istediğini, kendisinin gazeteciliği tercih ettiğini belirten Reha Muhtar, "Üniversite ikinci sınıftaydım, Abdi İpekçi öldürüldü ve benim de hayatım değişti. Milliyet bizim evin gazetesiydi. Hep orada çalışmak isterdim. Abdi Bey'in ölümü sanki beni Milliyet'e ve bu mesleğe çağırdı. O sıralarda siyasal bilgilerde okuyordum zaten" ifadeleriyle düşüncelerini dile getirdi.

oyuncu-deniz-ugur-eski-esi-reha-muhtara-nafaka-odeyecek-eqfj.webp

21 Temmuz 1959 tarihinde İstanbul'da doğan Reha Muhtar, ailesinin tek çocuğu. Irak Türkmeni kökenli olan Muhtar'ın soyadı, dedesinin Kerkük'te uzun yıllar muhtarlık yapmasından geliyor. Babası Cemal Muhtar, Bağdat Üniversitesi mezunu olup Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde Arap Dili ve Edebiyatı bölümünde profesörlük yaptı. Muhtar, yazları İstanbul Yeniköy'de, kışları ise Ankara'da geçirdiği bir çocukluk dönemi yaşadı.

Eğitim hayatını TED Ankara Koleji'nde tamamlayan Muhtar, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksekokulu'nda aldı.

İş hayatına 1983 yılında Milliyet gazetesinde muhabir olarak başlayan Reha Muhtar, 1985 yılında Milliyet'ten ayrıldıktan sonra TRT'ye geçerek Atina'da TRT muhabirliği yaptı. Bu dönemde Yunanistan briç şampiyonu oldu.

1991 yılında ABD merkezli CNN'de yayınlanan 'Crossfire' programının benzeri olan 'Ateş Hattı' adlı tartışma programını hazırlayıp sunmaya başladı.

1993 yılında TRT'den ayrılarak Kanal D'ye geçen Muhtar, 1994 yılında Kanal D'nin satılması üzerine tekrar TRT'ye döndü.

1995 yılında Star TV'ye geçen ancak kısa bir süre sonra Kanal D'ye geri dönen Muhtar, 1996 yılında tekrar Kanal D'den ayrılarak Show TV'ye geçmiş ve burada ana haber sunucusu ve haber genel yayın yönetmeni olarak görev aldı.

2000 yılında Akşam gazetesinde yazmaya başlayan Muhtar, 2002 yılında Show TV ve Akşam gazetesinden ayrılarak Star TV'ye geri döndü.

2003 yılında Star TV'yi bırakarak Star gazetesinde yazmaya devam etmiş, aynı yıl içinde Star Medya Grubu'ndan ayrıldı.

2004 yılında ATV'ye geçen Muhtar, Akademi Türkiye jürisi olmuş ve Sabah gazetesinde yazmaya başladı. 2006 yılında buradan ayrılarak Show TV'de 'PişşTi' adlı programı sundu. Aynı yıl içinde program sona erince Show TV'den ayrılarak Vatan gazetesinde yazmaya başladı.

2007 yılında Fox TV'de 'Çapraz Ateş' programını sundu.

2008 yılında üçüncü kez Show TV'ye dönerek yarışma sunucusu oldu ve tekrar ayrıldı.

Reha Muhtar en son olarak, 2016 yılının Kasım ayında Vatan gazetesinden ayrıldı.

İlgili Haberler