Gözaltına alınan Telegram'ın kurucusu ilk kez konuştu

Gözaltına alınan Telegram'ın kurucusu ilk kez konuştu

Fransa'da 24 Ağustos'ta gözaltına alınan Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, sessizliğini bozdu.

Durov, platformdaki kullanıcıların işlediği suçlar nedeniyle kendisinin suçlanmasını eleştirerek, "Bir CEO'yu yönettiği platformdaki suçlar için sorumlu tutmak, akıllı telefon öncesi döneme ait yasaları kullanmakla mümkündür. Bu, yanlış bir yaklaşım" dedi.

“BİRKAÇ AÇIDAN ŞAŞIRTICIYDI”

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Durov, Fransa'ya geldikten sonra dört gün boyunca polis tarafından sorgulandığını belirtti. Fransız yetkililerin, Telegram'dan cevap alamadıkları için platformun yasa dışı kullanımından kendisini sorumlu tuttuklarını ifade eden Durov, "Bu, birkaç açıdan şaşırtıcıydı. AB'nin taleplerine her zaman yanıt verdik" dedi.

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov gözaltına alındı - Bloomberg HT

Durov, Telegram'ın şifreleme anahtarlarını talep eden Rusya ve İran gibi ülkelerin taleplerini reddettiklerini ve bu yüzden platformun bu ülkelerde yasaklandığını hatırlatarak, "Telegram'ın ilkelerine uymayan pazarlardan çekilmeye hazırız" diye ekledi.

Telegram CEO'su Pavel Durov, Fransa'da neden gözaltına alındı? - BBC News Türkçe

"TEKNOLOJİ ÜRETMEK ZOR BİR SÜREÇ"

Teknoloji geliştirmenin zaten zor olduğunu belirten Durov, "Hiçbir yenilikçi, bu araçların kötüye kullanılmasından kişisel olarak sorumlu tutulacağını bilerek yeni araçlar üretemez" dedi. Telegram kullanıcı sayısının 950 milyona ulaştığını ve bu büyüklüğün suistimalleri artırabileceğini kabul eden Durov, "Umarım bu süreç, Telegram'ı ve sosyal ağ endüstrisini daha güçlü hale getirecektir" şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Durov, 24 Ağustos'ta Paris'teki Bourget Havalimanı'nda özel jetinden indiği sırada gözaltına alınmıştı. Telegram'da yasa dışı içeriklere erişim sağlandığı gerekçesiyle gözaltına alınan Durov, 5 milyon avro kefaletle serbest bırakılmış ve kendisine Fransa'dan çıkış yasağı getirilmişti.