İstismara uğradığı ortaya çıkmıştı! Sıla bebeğin annesiyle ilgili şaşırtan ayrıntı

İstismara uğradığı ortaya çıkmıştı! Sıla bebeğin annesiyle ilgili şaşırtan ayrıntı

Tekirdağ'da şiddet ve cinsel istismara maruz kaldığı belirlenen 2 yaşındaki Sıla bebek, dün entübe edildi. Soruşturma kapsamında annenin de araalrında olduğu 5 kişi tutuklanırken, Sıla bebeğe ilişkin acı detaylar ortaya çıktı.

Sıla bebeğin annesiyle ilgili şaşırtan ayrıntı

Malkara’da yaşayan Bakiye Yeniçeri, vücudunda morluklar fark ettiği 2 yaşındaki kızı Sıla’yı, 2 Ağustos’ta ‘düşme’ şikayetiyle Malkara Devlet Hastanesi’ne götürdü. Muayene edilen küçük Sıla, ailesine teslim edilerek evine gönderildi. Ancak aile, Sıla’yı tekrar baygın halde hastaneye götürdü. Doktorlar, darp ve ısırık izleri ile morluklar görünce durumu hemen polise bildirdi.

Durumu ağır olan Sıla, Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Yapılan muayenede, beyin kanaması geçirdiği ve vücudunda fiziksel şiddet izleri olduğu tespit edildi. Ameliyat edilen Sıla bebek, durumu ağırlaşınca entübe edildi. Minik Sıla’dan alınan DNA örnekleri, detaylı inceleme için Tekirdağ Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

ANNE, KOMŞU VE ÜVEY BABA TUTUKLANDI

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, ihmalkârlıkla suçlanan anne Bakiye Yeniçeri'nin yanı sıra 5 kişi gözaltına alındı. Annenin polis kıyafetiyle adliyeye sevki sonrası, nöbetçi mahkeme "çocuğu ihmal" suçlamasıyla tutuklama kararı verdi ve cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili gece saatlerinde mahkemeye çıkarılan, mağdur Sıla Y.'nin bırakıldığı komşularının 13 ve 14 yaşındaki çocukları da tutuklandı. Aynı zamanda, Bakiye Yeniçeri'nin birlikte yaşadığı Sanlı Ö. ve bebeğin bırakıldığı evin sahibi Kani A. da tutuklanarak cezaevine konuldu.

KARDEŞ KORUMA ALTINDA

Olayın ardından, Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, aile ve komşuların ifadelerine başvurdu. Yapılan incelemeler sonucunda ailenin 5 yaşındaki diğer kızı da koruma altına alındı.

66e3b42c0a5736f3dfeebaba.webp

“ANNE DELİLLERİ GİZLEDİ”

Milliyet’e açıklamalarda bulunan Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, annenin delilleri gizlediğine dikkat çekti.

Gürcün, şu ifadelere yer verdi:

“Anne maalesef çocuğunun uğradığı cinsel istismarı anlamasına rağmen elde ettiği delilleri ve bulguları adli makamlarla paylaşmayarak delilleri gizliyor. Akabinde de çocuğunu 3 gün boyunca hastaneye götürmeyerek bakım yükümlülüğüne aykırı davranıyor. Maalesef ki çocuğun beyin kaynaması geçirmesinin nedeni erken müdahale edilmemesinden kaynaklı. Kati rapor dosyada mevcut. Zaten şüpheli iki kişinin tutuklanmasına sebep buydu. Maalesef ne yazık ki, evladımızın cinsel istismara uğradığı adli tıp raporları ile kesinleşmiş durumda. Zanlılara Baro’dan avukat atandı ama avukatlar çok zor ikna oldu. Savcı annenin sağlıklı davranışlarının olmadığını belirtti, ifadesinde de ‘Korkudan dolayı haber vermedim’ demiş.”

ANNE İLE İLGİLİ YENİ İDDİA

Olayla ilgili yeni iddialar ortaya atılırken, anne Bakiye Yeniçeri'nin Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde bir müzikholde çalıştığı öne sürüldü. Annenin işe giderken bebeğini komşularına bıraktığı ve olayın bu şekilde geliştiği iddia edildi.