Kahramanmaraş'ta 250’den fazla kişiye mezar olan Ebrar Sitesi’nin raporunda skandal gerçek ortaya çıktı

Kahramanmaraş'ta 250’den fazla kişiye mezar olan Ebrar Sitesi’nin raporunda skandal gerçek ortaya çıktı

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde 8 bloğu tamamen çöken ve 250’den fazla kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi’ne ait raporda skandal gerçek ortaya çıktı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde 12 bloklu Ebrar Sitesi’nin 8 bloğu tamamen çöktü. Yerle bir olan binanın enkazı altında kalarak hayatını kaybedenlerin sayısı 250’yi geçti.

T24’ten Sibel Yükler’in haberine göre; Ebrar Sitesi’ndeki yıkılma nedenlerini inceleyen dört kişilik bilirkişi heyetinin raporundan skandal çıktı.

23-ebrar.jpg

Raporda, depremde tamamen çöken sitedeki binaların enkazının hızla kaldırılmış olması nedeniyle kolonların ve taşıyıcı sistemlerin kesilip kesilmediğine dair tespit yapılamadığı kaydedildi.

Rapor, yıkılan binaların temel beton dayanımlarının büyük bölümünün projelere uygun olduğu ancak üst yapıların beton dayanımlarının projedeki değerlerin çok altında kaldığını ortaya koydu.

Depremden hemen sonra bazı binalardan karot örneği alındığı ancak demirlerin numunenin içinde dağılması nedeniyle analiz edilemediği tespiti de yapıldı.

mgwhp-1676647855-033.webp

İlgili Haberler