Merkez Bankası'ndan yeni adım. Faiz oranı değişti o ödeme artık yapılmayacak

Merkez Bankası'ndan yeni adım. Faiz oranı değişti o ödeme artık yapılmayacak

Merkez Bankası, Türk lirası mevduatlarını teşvik etmek için faiz oranlarını güncelledi. Artık ödemelerin yapılmayacağı duyuruldu.İşte tüm ayrıntılar...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), YUVAM hesapları için faiz oranı alt sınırını politika faizinin yüzde 70'ine düşürürken, vadelere göre ilave getiri oranlarını 2 puan azalttı. Ayrıca, YUVAM hesapları yalnızca yurt dışından transfer veya efektif olarak gelen fonlarla açılabileceği belli oldu.

merkez

FAİZ ORANI İNDİRİLDİ

TCMB'nin, "Yurt Dışında Yerleşik Vatandaşlar Mevduat ve Katılım Sistemi (YUVAM) Hesapları Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenlemeyle, YUVAM hesaplarında faiz oranı alt sınırı politika faizinin yüzde 70'ine indirildi ve ilave getiri oranları 3, 6, 12 ve 24 ay vadeli hesaplar için sırasıyla yüzde 1, yüzde 2, yüzde 3 ve yüzde 4 olarak belirlendi.

Yeni düzenlemeye göre, YUVAM hesapları yalnızca yurt dışından yapılan transferlerle veya yurt dışından getirildiğini kanıtlayan belgelerle açılabilecektir.

BANKALARA ARTIK KOMİSYON ÖDEMESİ YAPILMAYACAK

Merkez Bankası, YUVAM hesapları için bankalara komisyon ödemesi yapılmayacağını duyurdu. Bu değişiklik, 22 Temmuz Pazartesi gününden itibaren geçerli olacaktır.

İlgili Haberler