Rawdah Mohamed’i kat kat olan kombiniyle kimse tanımadı! Cannes ilginç anlara sahne oldu

Rawdah Mohamed’i kat kat olan kombiniyle kimse tanımadı! Cannes ilginç anlara sahne oldu

Cannes Film Festivali, alışılmadık sahnelerle dolu bir atmosferde geçti bu yıl. Kırmızı halının üzerindeki göz alıcı etkinlikler, katılımcıların sıra dışı tarzlarıyla dikkat çekti. Özellikle, kadın davetlilerin cesur ve gösterişli kıyafetleriyle kırmızı halıda sergiledikleri görünüm, herkesin ilgisini çekti.

Bu yılın dikkat çeken ismi ise, bebek mavisi uzun kıyafetiyle kırmızı halıda yürüyen Rawdah Mohamed oldu. Vogue dergisinin ilk başörtülü moda editörü olarak tanınan 33 yaşındaki Rawdah Mohamed’in kombini dikkatlerden kaçmadı.

ekran-goruntusu-2024-05-22-092346.webp

ZURNAYA BENZETEN DE OLDU MİDYEYE BENZETEN DE

Rawdah Mohamed’in kombini, Cannes'te olay oldu, başörtülü kombini zurna dürüme benzetende oldu, midyeye benzeten de. Katmanlar halinde dizilen kıyafetin neye benzetilmek istendiği merak konusu oldu. Bakalım siz bu kombini neye benzeteceksiniz.

ekran-goruntusu-2024-05-22-092708-001.webp

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞINI PROTESTO EDEN İLK KİŞİ OLMUŞTU

Rawdah, 2021 yılında Fransa'da 18 yaş altındaki kızlara başörtüsü yasağını protesto eden ilk kişi olmuştu. Aynı zamanda Batı'nın ilk başörtülü moda yöneticisi unvanına sahip olan ve kendi markasını oluşturan Rawdah, "Başörtümden elinizi çekin" kampanyasını başlatarak dikkatleri üzerine çekmişti.

ekran-goruntusu-2024-05-22-093413.webp

Rawdah Mohamed, 77. Cannes Film Festivali'nde Fransız moda devinin 1954 koleksiyonundan esinlenen bir kıyafet tercih etti.

Aynı zamanda Müslüman kadınların haklarını savunan bir aktivist olarak da tanınan Rawdah, etkinliğe hem moda anlamında hem de toplumsal bir mesaj vermek amacıyla katıldı.

ekran-goruntusu-2024-05-22-093452.webp

yhyh.jpg

İlgili Haberler