Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Emin Mert Odabaş

Emin Mert Odabaş

Şampiyon Anadolu Efes ve bir dönemin sonu

Anadolu Efes, iki sezon üst üste Euroleague şampiyonu olduktan sonra bu sezon Avrupa’da büyük bir hayal kırıklığı yaşayarak son 8’e dahi kalamamıştı. Bu gelişme, Willii Cluyburn, Ante Ziziç gibi üst düzey isimlerin de katıldığı bir kadroyla yaşanınca haliyle Efes’te artık bir şeylerin değişmesi gerektiği fikri de yavaş yavaş insanların zihnine yerleşmeye başlamıştı.

Özellikle Fenerbahçe Beko ile oynadıkları yarı final serisinin ilk maçında 40 sayıdan fazla fark yendiğinde artık Efes için sezonun sonuna yaklaşıldığını düşünmek çok da yanlış bir değerlendirme değil gibiydi. Ki zaten Ergin Ataman’ın Panathinaikos ile anlaştığı haberi sezonun sonuna ciddi bir süre varken ortaya çıkmış, taraflar da bu gelişmeyi reddetmemişti.

Bütün bu gelişmeler üzerine Ataşehir’de geriden gelinerek ve son saniye basketi ile kazanılan yarı final serisi ikinci maçı sonrası acaba sorusu da tekrar gündeme geldi ve Efes kendi sahasında iki maçı da kazanarak adını finale yazdırdı.

Final serisi ise görece daha kolay geçerken, Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka’yı 3- 0 ile süpürerek lig şampiyonluğunu kupasına götürmüş olurken, öyle ya da böyle kabul etmek gerekir Ergin Ataman son zaferini de kazanarak Yunanistan’ın yoluna düşecek.

Koç, Avrupa basketboluna uzak bir isim olmamakla birlikte Panathinaikos gibi bir devi ayağa kaldırabilecek mi merakla takip edeceğiz.

Anadolu Efes’in başına Erdem Can’ın geleceği konuşulurken takımda da ciddi bir rotasyona gidileceğini düşünüyorum. Özellikle yerli rotasyonu içi birden fazla ismin önümüzdeki sezon için Efes’le anlaştığı konuşuluyordu. Sezonun bitmesiyle birlikte kısa vadede bu isimlerin de açıklanacağını düşünüyorum.

Yine Efes’in yabancı rotasyonunda de kimi değişimler olacaktır muhakkak ancak yabancı rotasyonundaki ana çekirdeği muhakkak korumaya çalışacaklardır. Burada kulüp yönetimi Erdem Can’ın başa geçmesiyle birlikte ona ne kadar imtiyaz tanıyacak göreceğiz.

Micic’in ise bu kez NBA’e gitme ihtimalinin çok daha yüksek olduğu konuşulan konulardan biri durumunda. Micic gibi bir ismin yokluğu ise nasıl giderilecek hep beraber göreceğiz.

Yazarın Diğer Yazıları