Son dakika...İstismara uğradığı ortaya çıkmıştı! Sıla bebekten kötü haber

Son dakika...İstismara uğradığı ortaya çıkmıştı! Sıla bebekten kötü haber

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki Sıla Y. isimli bebeğin entübe edildiği öğrenildi.

Tekirdağ'da hastaneye kaldırılan 2 yaşındaki Sıla Y., beyin kanaması geçirdiği belirlenerek yoğun bakım ünitesine alındı. Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, bebeğin yaşam mücadelesi verirken cinsel istismara uğradığını duyurdu.

Sıla Y. ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, olayın emniyet birimlerine bildirilmesinin ardından il müdürlüğü ekipleri hızlı bir şekilde harekete geçti. Olayla ilgili şüpheliler, emniyet tarafından gözaltına alındı.

tekirdagda-cinsel-istismara-ugrayan-beb-385780-106947.jpg

Açıklamada, "Entübe durumunda bulunan bebeğin kardeşi devlet koruması altına alınarak psikososyal destek çalışmaları başlatılmıştır. Bakanlık olarak dava sürecine müdahil olarak suçluların en ağır cezayı almasının yakın takipçisi olacağız." ifadesine yer verildi.

PAYLAŞIM SİLİNDİ

Bakanlıktan yapılan ilk açıklamada, 2 yaşındaki Sıla Y.'nin yaşamını yitirdiği belirtilmişti ancak bu paylaşım kısa süre içinde silindi. Yeni açıklamada, Sıla bebeğin entübe durumda olduğu bilgisi verildi.

ANNESİ VE KOMŞU ÇOCUKLARI TUTUKLANMIŞTI

Soruşturma kapsamında, Sıla Y.'nin annesi Bakiye Yeniçeri ile çocuğun bakımına üstlenen komşularının 13 ve 14 yaşındaki çocukları tutuklandı ve cezaevine gönderildi.