Son dakika... İYİ Parti'de deprem! Kilit isim istifa etti

Son dakika... İYİ Parti'de deprem! Kilit isim istifa etti

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Ümit Özlale, istifa ettiğini duyurdu.

Gözde isim istifa etti

İstifaların üst üste sıralandığı İYİ Parti’de bir istifa daha gerçekleşti. Uzun süredir partiden istifa edeceği iddia edilen bugün istifa iddialarını yalanlayan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Ümit Özlale, herkesi şaşırtan bir açıklama yaptı.

ÖNCE YALANLADI SONRA İSTİFA ETTİ

Sosyal medya hesabından flaş bir paylaşım yapan Özlale “Bugün itibarıyla partimdeki görevlerimden ve partimden istifa ettiğimi kamuoyuna saygılarımla duyururum” diyerek istifasını duyurdu.

sasas.png

Ümit Özlale ve Sözcü TV spikeri Serap Belovacıklı nikah masasına oturmuş çiftin nikah şahitliğini CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve sanatçı Melek Baykal yapmıştı.

Serap Belovacıklı ile İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale evlendi - TV Nota | Güncel Haberler, Son Dakika Haberleri

Ümit Özlale ve Sözcü TV spikeri Serap Belovacıklı nikah masasına oturmuş çiftin nikah şahitliğini CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve sanatçı Melek Baykal yapmıştı.

İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Parti'den İstifa Etti - Sivas Haber

ÜMİT ÖZLALE KİMDİR?

1995 yılında ODTÜ İktisat Bölümü'nden mezun olan Ümit Özlale yüksek lisans ve doktora eğitimini Amerika Birleşik Devletleri'nde Boston College'de tamamladı.

2001 yılında Türkiye'ye dönerek Bilkent Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak akademik kariyerine başlayan Özlale, 2006 yılında doçentlik unvanını elde etti.

T.C. Merkez Bankası'nda Ekonomik Araştırmalar ve Para Politikası Genel Müdürlüğü'nde danışmanlık yapan Özlale, Maliye Bakanlığı ve Dünya Bankası ile birlikte projeler yürüttü.

Özlale'den 3. yol vurgusu ve rakiplere iddialı mesaj!

2010 yılında Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) bünyesinde görev almaya başlayan Özlale, burada Kamu Politikaları Eğitim ve Araştırma Enstitüsü'nün (TRIPP) Direktörlüğü görevini üstlendi ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Uluslararası Girişimcilik Bölüm Başkanlığı yaptı.

Siyasi kariyerine de adım atan Özlale, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı 14 Mayıs 2023 seçimlerinde İYİ Parti'den İzmir Milletvekili olarak TBMM'ye girdi.

Eski İYİ Partili Ümit Özlale'den Müsavat Dervişoğlu'na Tebrik Mesajı - Haber Ekspres- İzmir Haberleri- Son Dakika Haberleri