Ünlü manken zayıflama ilacı kullandı! Hastanelik oldu

Ünlü manken zayıflama ilacı kullandı! Hastanelik oldu

Dünyaca ünlü süper model Kate Moss'un modellik yapan kardeşi Lottie Moss, zayıflama ilacını kullanma deneyimini paylaştı. Lottie Moss, ilacın etkilerini değerlendirirken, tekrar kullanmayı kesinlikle düşünmeyeceğini ifade etti.

26 yaşındaki model, iki hafta süresince yüksek dozda kilo verme ilacı kullanmasının ardından hastaneye acil olarak kaldırıldı ve burada nöbet geçirdi. İlacın etkisiyle şiddetli bir sağlık sorunu yaşadığı bildirildi. Moss, bu deneyimini paylaşarak ilacı ciddi şekilde "tehlikeli" olarak tanımlarken, kullanmayı düşünenlere uyarıda bulundu.

lottiemossinstagram2jpg-x4p52ldjv0ihcxysbpta-w.jpg

Moss, sağlık kontrollerinin ardından, bacağına enjekte ettiği Ozempic dozunun, kendisi 50'li kilolarda olmasına rağmen en az 100 kilo ağırlığındaki bir kişiye verilmesi gereken bir doz olduğunu öğrendi. "Dream On" adlı podcast'inde Moss, "Keşke almadan önce bilseydim. Bunu aldım, bacağıma enjekte ettim ve hayatımda verdiğim en kötü kararlardan biri oldu. Herkes için bir uyarı bu; lütfen, almayı düşünüyorsanız almayın, buna değmez" şeklinde konuştu.

lottiemossinstagram4jpg-sfyajyfvaked228ckfghjq.jpg

OnlyFans yıldızı, ilacı kullandıktan sonra kusma, şiddetli susuzluk, solgunluk, aşırı kilo kaybı ve yüz-el kasılması gibi ciddi yan etkiler yaşadığını belirtti. Moss, ilacı kullanmaya başladığında 60 kilo olduğunu, ilk dozdan sonra 57 kiloya düştüğünü ve en düşük kilosunun 53 olduğunu ifade etti.

lottiemossinstagramjpg-hoe9qsuqae29ln-vtk2vlg.jpg

Tip 2 diyabet hastalarının tedavisinde kullanılan ve kilo kaybında etkili olduğu iddia edilen Ozempic, ünlüler arasında popüler bir tercih. Ancak uzmanlar, Elon Musk, Oprah Winfrey ve Rebel Wilson gibi ünlülerin de tercih ettiği bu ilacın, ruh sağlığı sorunlarına veya intihar riskine yol açabileceğine dikkat çekiyor.