Camiye giren hırsız kağıt paraları kucak kucak topladı bozuklara gözünün ucuyla bile bakmadı

Camiye giren hırsız kağıt paraları kucak kucak topladı bozuklara gözünün ucuyla bile bakmadı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde bir camideki yardım kutusundaki paraları beğenmeyip seçe seçe çalan hırsız pes dedirtti.

Manavgat’ın Kavaklı Mahallesi’nde sabah saatlerinde caminin kapısının kırıldığını fark eden cami görevlisi, durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi

6u.jpg

ÇEKİÇLE KASAYI AÇMIŞ

İhbar üzerine olay yerine gelen Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, caminin kapısının üst kısmının kırılarak içeri girildiğini ve yardım paralarının toplandığı kasanın çekiçle kırılarak açıldığını belirledi.

aw212915-01.jpg

BOZUK PARALARA DOKUNMAMIŞ

Ekiplerin yaptığı incelemeler sonucunda, yardım kasasında bulunan yaklaşık 15 bin TL nakit paranın çalındığı, ancak kasada bulunan bozuk paralara dokunulmadığı tespit edildi.

aw212915-02.jpg

35 BİN LİRALIK ZARAR VERDİ

Hırsızın verdiği zararın, kırılan kapı ve çalınan paralarla birlikte toplamda 35 bin TL’yi bulduğu belirtildi. Güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, şüphelinin Şahin Mert G. olduğunu belirledi.

aw212915-05.jpg

DAHA ÖNCE DE BİRÇOK CAMİDE HIRSIZLIK YAPMIŞ

Şahin Mert G.'nin daha önce aynı cami ve çevredeki diğer camilerde de hırsızlık yaptığı, birçok hırsızlık dosyasının bulunduğu öğrenildi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, Şahin Mert G.'nin cami avlusunda dolaştığı ve camiye girme anları saniye saniye kaydedildi.

aw212915-07.jpg

Şahsın sırtındaki çanta, spor salonuna giden bir vatandaş izlenimi yaratırken, çantasında kerpeten, tornavida, çekiç ve keski gibi hırsızlıkta kullanılan malzemelerin bulunduğu bildirildi.

aw212915-06.jpg

İlgili Haberler