Cumhur İttifakı’nın normalleşme şifresi çözüldü! Bahçeli Erdoğan’dan ne istedi

Cumhur İttifakı’nın normalleşme şifresi çözüldü! Bahçeli Erdoğan’dan ne istedi

AKP ile CHP arasındaki normalleşme sürecinde açıklamalarıyla kafa karıştıran Devlet Bahçeli’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ne istediği kulislerden sızdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in görüşmesinin ardından başlayan yumuşama dönemi siyaset dünyasının da nabzını yükseltti.

AKP ile CHP cephesinde kulislerden dikkat çeken iddialar art arada sıralanırken, bu görüşmenin MHP cephesinde nasıl karşılandığı da merak konusu olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özgür Özel’e yaptığı iade-i ziyaretin ardından gözler MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye çevrilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP Genel Merkezi'nde - Balıkesir Haberleri

Yazılı bir açıklama yapan Bahçeli “AKP ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi, buna da Altılı Masa'nın diğer unsurlarının desteği MHP'nin samimi dileği ve temennisidir” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan-Özel görüşmesi: Gezi tutukluları talebinden sonra Yılmaz Tunç görüşmeye çağrılmış

Gazete Duvar yazarı Barış Avşar, bugünkü köşesinde AKP ile CHP arasındaki normalleşme sürecine ilişkin dikkat çeken bir not düştü.

Avşar “Normalleşmenin ilk şifresi çözüldü, sırada ikincisi var” başlıklı yazısında şunları kaleme aldı:

Erdoğan ve Özel arasındaki iki görüşmede, her iki taraftan epeyce karşılıklı açıklama/değerlendirme izledik. Sandıktan çıkan mecburiyetle başlayan yeni sürece karşı hassasiyetin korunduğunu ve oyunbozan olmanın faturasını üstlenmeden devam edebilmenin istendiğini hem iktidar hem de CHP tarafında gördük.

Erdoğan-Akşener görüşmesi İYİ Parti'de nasıl yankılandı?: Tabanda huzursuzluk, yeni oyuna figüran, CHP'ye geçişler - Medyascope

“NORMALLEŞMEDE KİLİT ÖNEME SAHİP İLK ŞİFRE”

Ancak Kurban Bayramı’nın hemen öncesinde yaşanan iade-i ziyaret ve aynı gün Ayşe Ateş’in çocuklarıyla birlikte Erdoğan’a ziyareti iktidar cephesinde ‘fatura ödemekten kaçınılabilecek sınır işaretlerini de ortaya çıkardı. Çünkü Bahçeli’den ‘AK Parti ve CHP ittifak yapsın, 6'lı masa da destek versin’ açıklaması normalleşmede kilit öneme sahip ilk şifreyi ortaya çıkarmıştı. Ferdi Tayfur'lu, yüzüklü mesajların geldiği son nokta bu açıklamada ortaya konuyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bahçeli ile bir araya geldi - Son Dakika Haberleri

“BENİ BİR KENARA KOYAMAZSIN”

Avşar, Bahçeli’nin Erdoğan’a vermek isteği mesaja ilişkin ise şunları söyledi:

Mealen şöyle anlatılabilir belki: "İstediğinle görüş ama beni Sinan Ateş, Ayhan Bora Kaplan gibi başlıklarda ezdirme. Normalleşmenin sınırlarına vardığında beni göreceksin, sınırı tutmaya devam etmemi istiyorsan, istediğinle istediğini görüş ama beni bir kenara koyamazsın.

Erdoğan ve Bahçeli telefonda görüştü

İlgili Haberler