İstanbul Valiliği duyurdu: Yasaklandı

İstanbul Valiliği duyurdu: Yasaklandı

İstanbul Valiliği, yangın tehlikesi nedeniyle ormanlara girişlere kısıtlama getirdiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, orman yangınlarına karşı alınan tedbirler kapsamında 10 Haziran - 15 Ekim tarihleri arasında piknik ve mesire alanları, tabiat parkları ve korular dışındaki ormanlık alanlara giriş yasaklandı.

TAYAKADIN PİKNİK ALANI 01 - T.C. Arnavutköy Belediyesi

Valilik, vatandaşların yasaklara uymalarını ve yangın riski taşıyan bölgelerden uzak durmalarını önemle hatırlattı. Yasak süresince yetkililer, denetimlerini artırarak ormanlık alanlarda olası tehlikelere karşı önlem alacak.

Türkiye'nin orman varlığı artıyor - Son Dakika Haberleri

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Yaz mevsiminin gelmesiyle ormanlık alanlarda araç ve insan hareketliliğinin önemli ölçüde arttığı gözlemlenmektedir. Bu artışa paralel olarak her yıl yaz aylarında yaşanan ve İstanbul’umuzun ormanlarında ciddi hasarlar oluşturan orman yangınlarının önüne geçebilmek amacıyla bir dizi tedbir alınmıştır.

Ormanlık alanlara girişler 10 Haziran 2024 - 15 Ekim 2024 tarihleri arasında yasaklanmıştır.

İstanbul sınırları dahilinde yer alan piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve eko turizm alanlarında piknik yapmak, spor, yürüyüş vb. faaliyetlerde bulunmak serbesttir.

Ormanlarda mangal yapmak, tüp kullanmak, nargile ve her türlü ateş yakmak yasaklanmıştır.

Orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan köy ve mahallelerde anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliği gibi nedenlerle ağaç, dal ve türlü bitki örtüsünün yakılması yasaklanmıştır.

Eylemli Orman Nedir? - MGC Legal

İlgili Haberler