Depremde 150 kişiye mezar olan Palmiye Sitesi’nin zemini kek yapar gibi göz kararı yapmışlar

Depremde 150 kişiye mezar olan Palmiye Sitesi’nin zemini kek yapar gibi göz kararı yapmışlar

Kahramanmaraş depremlerinde 150 kişinin hayatını kaybettiği Palmiye Sitesi’ne ilişkin kan donduran gerçek ortaya çıktı.

Türkiye’yi yasa boğan 6 Şubat depremlerinde 3 bloklu Palmiye Sitesi’nin yıkılmasının ardından 150 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı.

150 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin 3 sanık hakkında 22 yıl altışar aya kadar hapis istemiyle dava açıldı, ardından iddianame hazırlandı.

Palmiye Sitesi Neden Yıkıldı

Şüphelilerden Jeoloji Mühendisi Ömer Tarakçıoğlu ifadesinde, sitenin zemin etüdünü gözlemsel olarak yaptığını söyledi.

Depremin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı, sorumluların tespiti ve delil elde edilmesi amacıyla gerekli görevlendirmeleri yaptı. Binanın kolon ve kirişlerinden karot ile demir örnekleri alınarak muhafaza edildi.

Palmiye Sitesi Neden Yıkıldı

İLK RUHSAT TARİHİ 2000 YILI

A, B ve C blokları hakkında dosya üzerinden yapılan incelemeler, deneysel çalışmalar, araştırmalar ve üç boyutlu analizler sonucunda, binaların 1998 Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik’e tabi olduğu ve ilk ruhsat tarihinin 27 Haziran 2000 olduğu tespit edildi.

9 aydır bilirkişi raporu bile çıkmadı! - Son Dakika Türkiye Haberleri | Cumhuriyet

GÖZ KARARI YAPMIŞ

Konya Teknik Üniversitesi’nden gelen bilirkişi raporunda zemin etüdüne göre yapının 9 katlı olması gerektiği ancak yıkılan binanın 12 katlı yapıldığı belirtildi.

Şüphelilerden Jeoloji Mühendisi Ömer Tarakçıoğlu ifadesinde, sitenin zemin etüdünü gözlemsel olarak göz kararı yaptığını itiraf etti.

ekran-goruntusu-2024-05-27-110123.png

JEOLOJİ MÜHENDİSİ TALİ KUSURLU

Bilirkişi raporuna göre, şüphelilerden A.B. ve H.M.E. asli, Ö.T. ise tali kusurlu bulundu. İddianamede, şüpheli A.B. için yakalama emri çıkarıldığı, H.M.E. ve Ö.T.'nin ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldığı belirtildi.

İddianamede, yapım sorumlusu müteahhit, statik proje müellifi ve fenni mesulün asli kusurlu, jeoloji mühendisinin ise tali kusurlu olduğu tespit edildi. Sitenin müteahhidi olarak H.M.E. ve A.B., jeoloji mühendisi olarak ise Ö.T. suçlandı.

İlgili Haberler