Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
M.Yavuzalp Yamaner

M.Yavuzalp Yamaner

İstanbul'da deniz tatili

Yaz geldi. Hepimizin kafasında o malum soru.

Tatili ne yapacağız?

Nereye Gideceğiz?

Ege mi?

Akdeniz mi?

5 yıldızlı otel mi?

Pansiyon mu?

Ege ve Akdeniz hepimizin tercihi. Şehirden çok uzaklaşamayanlar için birkaç alternatifle geldim. Uzaklara gitmeden deniz tatili yapabileceğimiz, pırıl pırıl güneşi, tertemiz kumu, sosyal tesisleri ile yaz tatili yapabileceğimiz pek çok yer mevcut.

İstanbul’un içinde, Karadeniz kıyılarında, kısa süreli tatil için ziyaret edilecek pek çok yer mevcut. Bugün size benim de sürekli gittiğim rotalardan bahsedeceğim.

Riva: Riva İstanbul’a yakınlığıyla çok iyi bir alternatif. Karadeniz kıyısı olduğundan denizi Marmara’ya göre oldukça temiz. Riva’da belediyenin birkaç tane plajı var. Riva’ya ilk girdiğinizde sizi halk plajı karşılıyor. Maldivleri aratmayan kumu, koyun içinde olmasından dolayı çok dalgalı olmaması Riva’nın en popüler plajı olmasına neden oluyor. Hafta sonları kalabalık oluyor. Ama hafta içi gayet sakin.

Riva’daki en popüler plajlardan biri de yakın zamanda hizmete açılan Elmas Burnu Plajı. Burası tesisleşme bakımından en iyi seçenek. Araç parkı, duş, tuvalet… İhtiyaçları karşılamak adına en iyi seçenek olarak burası benim favorilerim arasında. 1. Koyda bulunan plaj oldukça temiz.

Riva 2. Koyda bulunan plaj geçtiğimiz sene yenilendi. Buranın kumu da çok ince ve temiz. Otopark imkânı var. Çocukların çok rahat edebileceği bir plaj. Kafeterya gibi hizmetler mevcut.

Riva’da sahil boyunca irili ufaklı pek çok koy var. Tesis imkânı olmayan ancak ücretsiz kullanabileceğiniz irili ufaklı koyları ziyaret edebilirsiniz.

Şile: Şile, İstanbul’a yakın olması nedeniyle tatilciler tarafından çok tercih edilen lokasyonlardan. Ben pek Şile’yi tercih etmiyorum. Yaz aylarında çok kalabalık oluyor. Araç park etmek için bile yer bulmak insanı zorluyor.

Sarıyer plajları: Sarıyer tarafında da çok iyi deniz alternatifleri var. En az Riva kadar temiz. Pek çok irili ufaklı koy bulunuyor. Avrupa yakasında oturanların tercihi olarak popüler plajları var.

Karadeniz’e kıyısı bulunan plajlar kuzey rüzgârlarına açık olduğundan yılın büyük bir bölümünde dalgalı oluyor. Eğer güneyli rüzgârları (lodos) yakalarsanız Ege’nin mavi sularını aratmayan sakinlikte ve temizlikte denizle karşılaşırsınız.

Yazarın Diğer Yazıları